VARJENJE

Varjenje je spajanje dveh ali več delov osnovnega materiala v nerazdružljivo celoto. Spajanje dosežemo s toploto, s pritiskom ali pa s kombinacijo obeh skupaj, z dodajanjem materiala ali brez.

Naloga varilca je spajanje kovin in prav tako nekovin, za katere uporablja različne načine spajanja in različne tehnologije, ki so mu v pomoč pri samem postopku.

V našem podjetju v glavnem uporabljamo štiri tehnike varjenja: MIG, MAG, TIG in EPP.

MIG

Pri MAG varjenju debelina materiala ne sme presegati debeline 1 mm, s čimer pa je ta metoda primerna pri avtokleparskih in podobnih delih. MAG je cenovno najugodnejša in tudi najbolj razširjena oblika varjenja.

MAG

Pri MAG varjenju gre za varjenje, ki je hitro in enostavno ter omogoča varjenje tudi debelejših materialov.

S tem postopkom vam zavarimo nove stvari, kot so konstrukcije, ograje ter podobno. Nudimo pa vam tudi popravilo obrabljenih sklopov ter naprav potrebnih obnove.

TIG

TIG varjenje največkrat uporabljamo za varjenje tankega nerjavnega jekla ter aluminijevih, magnezijevih in bakrovih zlitin. Postopek TIG omogoča varilcu večji nadzor nad zvarom kot varjenje po postopku MIG, omogoča pa tudi močnejše in kakovostnejše zvare.

Ta postopek uporabimo pri varjenju novih stvari kot so vrata, ograje ter podobno.

EPP

Elektro obločno varjenje pod praškom je spajanje, kjer varilni prašek iz posode priteka skozi lijak, neposredno pred elektrodo. Postopek je primeren za izdelavo debelih in ravnih zvarov, za cisterne in posode pod visokim tlakom, izdelavo sestavljenih profilov in zabojnikov.

KLJUČAVNIČARSKA DELA

Danes skoraj ni več nobene gradnje brez uporabe kovinskih elementov. Ravno zaradi tega v naših vrstah razvijamo tudi to panogo. Ključavničarstvo je eden osnovnih poklicev kovinarske stroke s skupno značilnostjo, da gre predvsem za ročno obdelavo različnih kovin.

Zaradi širokega področja te stroke je dokaj težko našteti vse delovne postopke, ki jih mora ključavničar obvladati. Po predloženem ali lastnem načrtu na izbrani material narišemo oblike in mere, ki jih potem ročno ali strojno odrežemo in ustrezno obdelamo.

Tako grobo oblikovane predmete nato z brušenjem, vrtanjem, rezanjem navojev in žaganjem oblikujemo v končne izdelke. Pri gradnji največ uporabljamo jeklo (različne pohištvene cevi, profile, pločevino in palice).

CEVARSKA DELA

Naše podjetje se ukvarja tudi z raznimi cevarskimi deli, ki so lahko pomožna (pri izdelavi različnih konstrukcij) ali pa tudi krivljenje po želji strank.

Oddajte povraševanje